Historia

Kansallismielisten liittouma rekisteröitiin 11.12.2018 virallisesti yhdistykseksi, mutta se alkoi muodostua jo muutama vuosi sitä aiemmin. Koossa oli ollut jo jonkun aikaa pieni ydinjoukko kansallismielisiä ihmisiä, joiden keskinäinen luottamus oli rikkomaton. Tuolloin Jyväskylän Soldiers of Odineiden keulahahmona toimiva Tero Ala-Tuuhonen otti yhteyttä yhteistyön merkeissä ja tapaaminen järjestettiin kesällä 2016. Tätä voidaan pitää kesäleiriperinteen alkamisena.

Alkuperäinen tavoite oli saada aikaan kansallismielisten järjestöjen yhteistyöelin, jossa jäseniä olisivat järjestöt ja niitä edustamassa kunkin nimeämät henkilöt. Nimi 'Kansallismielisten liittouma' viittaa tällaiseen keskusjärjestöön. Aika pian todettiin, että sellaiselle ei ehkä ole kuitenkaan käyttöä. Aktiivinen ydinjoukko oli tottunut järjestämään tapahtumia sekä toimimaan yhdessä ja halusi jatkaa. Pitkäjänteistä yhteistyökykyä voidaan pitää KL:n vahvuutena.

Ensimmäinen 188-Kukkavirta -kulkue järjestettiin 18.8.2018, kun vuosi oli kulunut Turun terrori-iskusta, ja Turun kaupunki päätti olla muistamatta tapatunutta mitenkään. Kulkue on järjestetty joka vuosi sen jälkeen sellaisena viikonloppuna joka on ollut lähinnä tuota päivämäärää. Kulkue sai aluksi laajasti huomiota mediassa ja se on ärsyttänyt ns. antifasisteja jotka ovat ryhtyneet äänekkäästi vastustamaan terrorismin vastustamista. Kulkueen teema on kolmena viimeisenä vuonna ollut valkoisen elämän tärkeys. Iskun uhrit niin Turussa kuin muuallakin Euroopassa ovat tässä ajassa olleet valkoisia, tekijät eivät.

Perinteisenä voidaan pitää myös Kansallismielisten liittouman vuotuista leiriä, jonka juuret ulottuvat vuoteen 2016, jolloin leiri oli pienehkön porukan kokoontuminen, mutta kolmelle viimeiselle leirille on kutsuttu mukaan kaikkia kansallismielisiksi itsensä tuntevat tai sellaisesta kiinnostunet henkilöt. Leireillä on ollut ajankohtaista asiapitoista ohjelmaa, mutta myös urhelua ja leikkimielistä kisailua. Vuonna 2022 leiri jää väliin, koska syksy on aktiiveilla kiireinen ja elokuun Kukkavirran ohessa järjestettiin leirityyppinen seminaari liittyen KL:n uusimpaa projektiin "Operaatio Kotkanpesään", eli rahankeräykseen, jonka tavoitteena on hankkia kansallismielisten käyttöön oma kiinteistö.
Kansallismielisten liittouma on järjestänyt mielenosoituksia ja ollut edustettuna lukuisissa muiden tahojen järjestämissä tapahtumissa ja mielenosoituksissa. Lisäksi järjestö on laatinut kansalaisaloitteita ja nettiadresseja. GCM-sopimusta vastustava adressi keräsi allekirjoituksia lähes 50 000, ja luovutettiin ulkoministeriön edustajille.

Viimeisimpänä toimintavuonnaan KL on päättänyt keskittää voimansa "Operaatio Kotkanpesään". Rahankeräys aloitettiin julkisesti 22.8.2021.

 

188-Kukkavirta -kulkue 2018-2023

Kansallismielisten Liittouma järjesti 188-Kukkavirtakulkueen ensimmäisen kerran 18.8.2018, kun oli kulunut tasan vuosi Suomen ensimmäisestä jihadistisesta terrori-iskusta. Turun kaupunki päätti olla järjestämättä muistotilaisuutta tapahtuman uhreille.

Iskun teki vuonna 1994 syntynyt marokkolainen Abderrahman Bouanane, joka esiintyi viranomaisille useilla nimillä. Hän oli saapunut Suomeen turvapaikanhakijana keväällä 2016. Hänet saatiin kiinni pian tapahtuman jälkeen toisen poliisin ammuttua häntä virka-aseellaan jalkaan ja toisen etälamauttimella vartaloon. Bouanane kirjoitti käsin arabiaksi poliittisen manifestin ja teki saman sisältöisen videon ennen puukotuksia. Ilmoituksensa mukaan hän teki teon Isiksen soturina järjestön puolesta. Isis ei kuitenkaan ottanut teosta vastuuta. Bouanane haki teollaan marttyyrikuolemaa. Mielentilatutkimuksen mukaan hän teki teon täydessä ymmärryksessä.

Poliisi tutki iskua alusta alkaen terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja murhan yrityksinä. Myöhemmin apulaisvaltakunnansyyttäjä nosti syytteen terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Käräjäoikeus tuomitsi Abderrahman Bouananen 15. kesäkuuta 2018 kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Kansallismielisten Liittouma on järjestänyt vuosittain muistokulkueen

Muistokulkueen teema on vuosien varrella laajentunut koskemaan Turun uhrien lisäksi terrori-iskujen uhreja kaikkialla Euroopassa. Järjestäjät haluavat samalla osoittaa, että valkoisen elämä on tärkeä, eikä väkivallan uhreja saa enää arvottaa etnisyyden perusteella.

Kulkueen perinteinen reitti on Puutorilta Aurajoen rantaan, jossa lasketaan kukat joen virtaan ja pidetään puheet sekä mahdollisesti muu ohjelma.

Viimeisin kulkue järjestettiin 20.8.2023. Puheen piti kulkueen alullepanija, Kansallismielisten liittouman puheenjohtaja Terhi Kiemunki. Yhdistys ei järjestä jatkossa tähän teemaan liittyvää kulkuetta.

Perinteiset leirit

Kansallismielisten liittouman vuosittaiset leirit ovat olleet suosittuja. Leirejä on järjestetty eri vuodenaikoina ja ohjelma on vaihdellut sen mukaan.

Leirit olivat muutamina ensimmäisinä vuosina vain oman yhdistyksen tapaamisia. Leirillä kokoustettiin, järjestettiin koulutuksia, pidettiin puheita ja suunniteltiin tapahtumia sekä saunottiin ja syötiin hyvin.

Vuonna 2019 leiriä alettiin markkinoida julkisesti yhdistyksen ulkopuolisille. Suosio yllätti heti alkuunsa, ja uusista tuttavuuksista on sittemmin tullut yhdistyksen jäseniä.

Vuoden 2020 leirillä esiteltiin ensimmäistä kertaa uusi puoluehanke Sinimusta Liike. Pieni joukko oli tehnyt radikaalia ja kansallismielistä yleisohjelmaa yhdistykselle, jonka tavoitteena oli kerätä 5000 kannattajakorttia ja rekisteröityä puolueeksi. Kuulijoita oli paljon, ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tätä tarvitaan.

Muuta

Kansallismielisten liittouma on vuosien varrella ollut monessa mukana. Yhdistys on osallistunut muiden järjestämiin tapahtumiin, laatinut adresseja ja kansalaisaloitteita, järjestänyt luontoretkiä ja muita avoimia tapahtumia.

Kannatustuotteet

Kokoelmat