Siirry suoraan sisältöön

Kotkanpesä-seminaari

  Ensimmäinen ”Operaatio Kotkanpesä -seminaari järjestettiin 20.8.2022 Turun seudulla. Kaikille avoimessa seminaarissa kuultiin puheita siitä, miksi kansallismieliset tarvitsevat omaa infraa, mitkä ovat haasteita, uhkia ja mahdollisuuksia ennen ja nykyisin. Puhujana olivat Kansallismielisten Liittouman puheenjohtaja Terhi Kiemunki ja Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru.

  Puheissa esiteltiin meneillään olevaa keräyshanketta sekä käsiteltiin laajemmin kansallismielisen infran tarvetta

  Operaatio Kotkanpesä on varainkeräyshanke, jonka tavoitteena on saada hankittua kiinteistö kansallismielisten toimijoiden käyttöön keskeisellä sijainnilla. Kampanja aloitettiin vuosi sitten elokuussa. Keräys etenee ja lähitulevaisuudessa aktiivisuutta keräyksen ympärillä on tarkoitus lisätä ja priorisoida eri tavoin. Varoja on kerätty esimerkiksi t-paitojen ja mukien myynnillä, ja nyt on lisää kannatustuotteita suunnitteilla. ”Operaatio Kotkanpesää on toteutettu yli järjestörajojen. Nyt kaivataan lisää aktiivisia tekijöitä”, kertoi Kiemunki Operaatio Kotkanpesää esittelevässä puheessaan.

  Tuukka Kurun puhe käsitteli kansallismielisen infrastruktuurin tarvetta. Puheessaan Kuru kertoi tilan tarpeesta ja sen tuomista eduista, mainiten ihmisten tarpeesta tulla pois digitaalisista vankiloistaan. -Ilman yhteistä tilaa en olisi tavannut monia ihmisiä, joiden kanssa nyt olen tekemisissä, Kuru kiteytti. Kuru nosti esiin myös toimivia esimerkkejä historiasta, kuten Isänmaallisen Kansanliikkeen IKL:n ravitsemusliikkeet toista maailmansotaa edeltävältä ajalta, joissa ihmiset saattoivat kokoontua poliittisissa merkeissä, mutta myös tulla pelkästään syömään tai juomaan. Kuru kannusti kuuntelijoita myös tekemään itse aktiivisesti töitä asioiden eteen, kuten osallistumaan tapahtumiin, selvittämään paikallistoimintamahdollisuuksia, tutustumaan aktiivisesti uusiin ihmisiin sekä tietenkin lahjoittamaan rahaa projektiin. ”Tehkää eettisiä kulutuspäätöksiä”, Kuru myös kehotti tarkoittaen, että ihmisten tulisi tietoisesti suosia kansallismielistä ostokulttuuria ja toimijoiden taloudellista kannattamista.

  Seuraava Kotkanpesä-seminaari järjestetään Pirkanmaalla 12.11.2022

  Tapahtumaan tulee suomalaisten esitelmöijien lisäksi kolmesta eri Euroopan maasta puhujavieraita. Kannattaa siis tulla paikalle, sillä tämä on jo harvinaista herkkua! Teemana puhujilla on metapoliittinen vaikuttaminen ja kansallismielisen infrastruktuurin rakentaminen. Kokeneet aktivistit kertovat käytännön kokemuksiaan omista maistaan näiden asioiden ääreltä.

  Paikalla tulee myös olemaan myyntipöytiä Kotkanpesää tukevilta kaupoilta Kielletyt Kirjat, No Compromise Clothing sekä D88 Records.

   

   

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.