Siirry suoraan sisältöön

Kansallismielisten Liittouma

KL_hallitus_1-2
tero_antti3

Historia

Kansallismielisten liittouma rekisteröitiin 11.12.2018 virallisesti yhdistykseksi, mutta se alkoi muodostua jo muutama vuosi sitä aiemmin. Koossa oli ollut jo jonkun aikaa pieni ydinjoukko kansallismielisiä ihmisiä, joiden keskinäinen luottamus oli rikkomaton. Tuolloin Jyväskylän Soldiers of Odineiden keulahahmona toimiva Tero Ala-Tuuhonen otti yhteyttä yhteistyön merkeissä ja tapaaminen järjestettiin kesällä 2016. Tätä voidaan pitää kesäleiriperinteen alkamisena.

Alkuperäinen tavoite oli saada aikaan kansallismielisten järjestöjen yhteistyöelin, jossa jäseniä olisivat järjestöt ja niitä edustamassa kunkin nimeämät henkilöt. Nimi ’Kansallismielisten liittouma’ viittaa tällaiseen keskusjärjestöön. Aika pian todettiin, että sellaiselle ei ehkä ole kuitenkaan käyttöä. Aktiivinen ydinjoukko oli tottunut järjestämään tapahtumia sekä toimimaan yhdessä ja halusi jatkaa. Pitkäjänteistä yhteistyökykyä voidaan pitää KL:n vahvuutena.

Ensimmäinen 188-Kukkavirta -kulkue järjestettiin 18.8.2018, kun vuosi oli kulunut Turun terrori-iskusta, ja Turun kaupunki päätti olla muistamatta tapatunutta mitenkään. Kulkue on järjestetty joka vuosi sen jälkeen sellaisena viikonloppuna joka on ollut lähinnä tuota päivämäärää. Kulkue sai aluksi laajasti huomiota mediassa ja se on ärsyttänyt ns. antifasisteja jotka ovat ryhtyneet äänekkäästi vastustamaan terrorismin vastustamista. Kulkueen teema on kolmena viimeisenä vuonna ollut valkoisen elämän tärkeys. Iskun uhrit niin Turussa kuin muuallakin Euroopassa ovat tässä ajassa olleet valkoisia, tekijät eivät.

Perinteisenä voidaan pitää myös Kansallismielisten liittouman vuotuista leiriä, jonka juuret ulottuvat vuoteen 2016, jolloin leiri oli pienehkön porukan kokoontuminen, mutta kolmelle viimeiselle leirille on kutsuttu mukaan kaikkia kansallismielisiksi itsensä tuntevat tai sellaisesta kiinnostunet henkilöt. Leireillä on ollut ajankohtaista asiapitoista ohjelmaa, mutta myös urhelua ja leikkimielistä kisailua. Vuonna 2022 leiri jää väliin, koska syksy on aktiiveilla kiireinen ja elokuun Kukkavirran ohessa järjestettiin leirityyppinen seminaari liittyen KL:n uusimpaa projektiin ”Operaatio Kotkanpesään”, eli rahankeräykseen, jonka tavoitteena on hankkia kansallismielisten käyttöön oma kiinteistö.

Kansallismielisten liittouma on järjestänyt mielenosoituksia ja ollut edustettuna lukuisissa muiden tahojen järjestämissä tapahtumissa ja mielenosoituksissa. Lisäksi järjestö on laatinut kansalaisaloitteita ja nettiadresseja. GCM-sopimusta vastustava adressi keräsi allekirjoituksia lähes 50 000, ja luovutettiin ulkoministeriön edustajille.

Viimeisimpänä toimintavuonnaan KL on päättänyt keskittää voimansa ”Operaatio Kotkanpesään”. Rahankeräys aloitettiin julkisesti 22.8.2021.